Loading Events
V življenju vsakega človeka je veliko lepih, prijetnih, osrečujočih trenutkov. Trenutkov, ko se iskreno vselimo življenja in vsega lepega in pozitivnega, za kar si prizadevamo in kar nam življenje podarja. A pridejo tudi trenutki ali obdobja življenja, ko se nam zdi, da pred sabo nimamo več pravih izbir. Ko se razblinijo sanje, pričakovanja, ko se zalomi pot življenja …

V sodelovanju z Domom duhovnosti Kančevci vas Inštitut Stopinje tudi letos vabi na SPLETNI logoterapevtski vikend Hoja za smislom. Življenje v letu 2020 teče drugače, kot smo ga bili vajeni. V nas se ob vsem, kar doživljamo, odpirajo najgloblja bivanjska vprašanja. Ljudje ponovno čutimo svojo krhkost, ranljivost ne le na osebni, ampak tudi na družbeni ravni. Spreminjajo se odnosi, spreminja se način komunikacije, spreminjajo se načini soočanja z osebnimi stiskami. Hkrati smo nenehno obkroženi z novicami o temnih plateh korona krize. O prikrajšanosti, o omejitvah.

Dejstvo je, da ta čas postavlja pred vsakega izmed nas neko nalogo; ta čas je izziv, ki zahteva osebni odgovor. Na spletnem logoterapevtskem vikendu bomo z vidika logoterapije razmišljali, kako lahko živimo ta čas kar se da na miren, neobremenjujoč, kar najmanj stresen način. Kot vsak čas ima tudi ta več obrazov. Lahko je tudi čas priložnosti. Čas ZA! Za poglobitev odnosov z dragocenimi ljudmi našega življenja, za poglobitev osebne in duhovne rasti, za iskanje novega smisla in razlogov za upanje in radost bivanja. Za to je potrebno zavzeti zdravo distanco do vsega, kar živimo in kar se nam dogaja, ter si zastaviti smiselne cilje, ki nas bodo vodili do novih horizontov našega bivanja in naših odnosov.

Na logoterapevtskem vikendu bomo objeli vse, kar živimo, kar nam je bilo darovano, kar smo ustvarili. Vse je dragoceno! Vse je naše! Skozi menjave časov bomo v sebi oživili veselje do življenja.

 

PROGRAM

Program vključuje osebno in skupinsko delo na telesni, duševni in duhovni ravni. Razmišljali bomo o naslednjih temah:

Petek, 4. 12. 2020

 • 19.00 – 21.30: Uvod v logoterapevtski vikend: Čas ranljivosti: smisel nosimo v krhkih posodah.

Sobota, 5. 12. 2020

 • 9.00 – 12.00: Moje vsakdanje življenje in moje izkušnje v času ranljivosti
 • 6.00 – 18.00: Kje in kako v težkih trenutkih in stiskah iskati veselje do življenja
 • 19.30 – 21.30: Večerna meditacija: pota odkrivanja smisla življenja

Nedelja, 6. 12. 2020

 • 9.00 – 12.30: Izdelava osebnega načrta za čas do poletja 2021
 • 12.30 . 13.00: Sklep programa

Logoterapevtski vikend za celostno osebnostno rast

CILJI

 • Okrepiti notranjo odpornost za soočanje s stiskami, ki jih povzroča čas epidemije.
 • Narediti osebni načrt za smiselno preživljanje dnevov v času epidemije.
 • Poiskati v sebi, svojem življenju in okolici razloge za lastno opolnomočenje.

ČAS, NAMENJEN PRAV TEBI

Izkustveni vikend je namenjen vam, ki si želite vzeti čas zase, dati svojemu življenju v času epidemije novo kakovost, sprejeti odločitve. Dobrodošli tudi vsi, ki ste se znašli v težkih okoliščinah ali preživljate različne stiske.

Logoterapevstki vikend bomo izvedli po načelu zaupnosti.

RAZLOGI ZA UDELEŽBO

 • V varnem okolju boste posvetili čas sebi in razmisleku o načinu in kakovosti življenja, ki ga živite.
 • V skupini boste lahko odkrili, da si tudi številni drugi prizadevajo za dobro in da v svoji stiski niste osamljeni.
 • Usmerili se boste na pot odkrivanja novih možnosti in razsežnosti svojega življenja.
 • Imeli boste tudi možnost individualne on-line terapije oziroma on-line svetovalnega pogovora s terapevti Inštituta Stopinje.

 

VODITELJ

Mag. Martin Lisec je logoterapevt, coach, predavatelj, mediator, oče treh otrok. Ima praktične izkušnje s področja psihoterapije, svetovanja, vodenja, izobraževanja in vzgojenega dela z mladimi (ustanovitelj Skale, www.skala.je). Je ustanovitelj, strokovni vodja in direktor Inštituta Stopinje za logoterapijo, mediacijo, izobraževanje in raziskovanje (www.stopinje.si). Od leta 2013 se posveča tudi delu z obsojenkami v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ig. Izvaja predavanja, intervizije, coache, team buldinge, programe za osebno rast, poslovna svetovanja ter individualne in skupinske terapevtsko-mediacijske procese.

 

POMEMBNE INFORMACIJE

Letos bomo zaradi izrednih razmer logoterapevtski vikend vikend v spletni verziji. Vsi prijavljeni boste prejeli spletno povezavo na platformo zoom, preko katere se boste lahko vključili v program. Povezavo bomo z vsakim udeležencem posebej stestirali pred začetkom programa.

Na logoterapevtskem vikendu bomo čas namenili predavanjem, individualnemu delu in osebni refleksiji, pisanju, načrtovanje, pogovoru in meditaciji.

Pripravite si zvezek, pisalo, ustrezno opremo za spletno spremljanje logoterapevtskega vikenda (pametni prenosni telefon ali računalnik) ter ustrezen prostor.

 

VAŠA INVESTICIJA

Cena programa znaša 139 € in vključuje udeležbo na programu ter gradiva.

V času trajanja vikenda bo možen tudi individualni pogovor s psihoterapevti z Inštituta Stopinje. Cena terapevtske ure je za udeležence vikenda znižana in znaša 40 €.

 

Share This Story, Choose Your Platform!