SODELAVCI

Spoznajte ekipo naših izkušenih strokovnjakov.

Mag. Martin Lisec

E: martin.lisec@stopinje.si | T: 040 731 115

Mag. Martin Lisec je logoterapevt, predavatelj, mediator, coach in urednik. Je ustanovitelj in direktor Inštituta Stopinje ter strokovni vodja izobraževalnih programov Inštituta Stopinje. V preteklosti je ustanovil in kot direktor vodil projekt Skala, ki še danes velja za pionirski projekt uličnega dela v Sloveniji. Bil je tudi soustanovitelj in direktor Inštituta za mediacijo Concordia, ki je med prvimi v Sloveniji ponudil kakovostna izobraževanja za družinske, šolske in gospodarske mediatorje. Izkušnje je nabiral tudi v gospodarstvu kot direktor slovenske izpostave Celovške Mohorjeve družbe. Več let je bil zaposlen tudi v vladni službi. Vseskozi posveča del svojega časa tudi prostovoljnemu delu, trenutno med drugim tudi v Zavodu za prestajanje kazni zapora na Igu in v zavodu Zadnje upanje. Cenjen in iskan je kot terapevt, predavatelj, coach in osebni svetovalec v podjetjih in javnih ustanovah. Njegova predavanja temeljijo na dolgoletnih praktičnih izkušnjah pri delu z ljudmi. Zapletene in kompleksne vsebine podaja na enostaven, sproščen in udeležencem prijazen način s ciljem, da se nova znanja lahko čim prej in čim bolj učinkovito uporabijo v praksi.

Ervina Lisjak

E: ervina.lisjak@gmail.com | T: 040 692 244

Ervina Lisjak je logoterapevtka, svoje poslanstvo opravlja s človeško občutljivostjo in strokovno predanostjo. Pred študijem logoterapije je na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani uspešno zaključila dveletno izobraževanje iz propedevtike. Kot prostovoljka je več let sodelovala z dnevnim centrom ŠENTMAR v Kopru. Svoje izkušnje deli tudi na raznih strokovnih srečanjih. V prostem času se posveča športu, gibanju, sprehodom v naravi, plesu, meditaciji in branju. Je mama dveh sedaj že odraslih sinov.

Sara Jerebic Starešinič

E: info@stopinje.si|  |  T: 040 731 115

Sara Jerebic Starešinič je univerzitetna diplomirana socialna delavka. Sodeluje pri izvajanju programa Mavrični dan v Zavodu za prestajanje kazni zapora na Igu.

Alenka Vujkovac

E: info@psihoterapija-alenkav.net |  W: www.psihoterapija-alenkav.net  |  T: 051 661 781

Alenka Vujkovac je po končanem študiju ekonomije dolga leta delala v neizprosnih pogojih korporativnega okolja na različnih delovnih mestih. Zadnjih 15 let se je na različne načine veliko ukvarjala tudi z ljudmi – kot vodja, motivator, član in vodja projektnih skupin, itd.. Spoznala je veliko stisk, ki jih ljudje doživljajo tako zaradi vse težjih pogojev dela kot zaradi osebnih problemov.

Vedno jim je v okviru danih možnosti skušala pomagati po najboljši vesti. Leta 2007 je začela s študijem psihoterapije ter leta 2015 uspešno zaključila specializacijo iz logoterapije pri Cvijeti Pahljina, dr. psihiatrije. Je cenjena in iskana terapevtka. V prostem času rada potuje, bere in fotografira.

Mag. Klaudia Urbančič, prof.zdr.vzg., psihoterapevtka

E: urbancickl@gmail.com | T: 041 826 188

Med vonji jasmina, majnika in kamilic se ji porodijo ideje po oblikah in barvah nakita. Med nabiranjem materine dušice pritegne viži črička. Hidrolate vrtnic, sladkega pelina in smilja podeli med prijatelje. Ob snidenju pozdravi otroke in novorojenčke z zvezdicami in hobotnicami. Pogumne žene in prijateljice ozalša s prstani in uhani. Še vedno se uči fotografiranja. Za kaj izračunat in barvo obleke pa povpraša moža in otroke. Izkušnje s področja bolnih in prezgodaj rojenih otrok in staršev je pridobivala v enoti intenzivne nege in terapije v Porodnišnici v Ljubljani ter na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Preko dvajset let je delovala kot visokošolska učiteljica in poučevala v izjemno stresnem okolju. Med negovanjem otrok in poučevanjem študentov zdravstvene nege in babištva je razvijala načine poučevanja o atravmatski skrbi, skrbi za razvoj in v družino usmerjenem pristopu. Med učnimi strategijami je spodbujala kritično razmišljanje, intuicijo, negovanje temelječe na dokazljivosti in učinkovito sporazumevanje med osebjem in otroki ter materami. Raziskovalno delo je usmerjala na zdravstveno-vzgojno delo in svetovanje staršem prezgodaj rojenih otrok ter na odnos med študenti in mentorji v kliničnem okolju. Po smernicah Evropske unije in skladno z bolonjsko prenovo na univerzah je pripravila in izvajala študijske predmete Skrb za otroke, matere in družine, Delo s starši, Spremljanje otrok med preiskavami, Celostna skrb za svojce. Usmerjala se je na postopke, da otrok ne bi zajokal in na oblike tolažbe otrok in staršev. Njen cilj je navdušiti učeče osebe za predmet in preobraziti kamenje, ki se nam vali pod noge, v stopnice.