V MEDIJIH

Inštitut Stopinje v medijih.

OBJAVLJENO V: DELO

Bumerang se vrne k metalcu, samo če zgreši cilj

Diplomiral je iz teologije na salezijanski papeški univerzi v Rimu. Ima bogate praktične izkušnje vzgojnega dela z mladimi v stiski. Več let je deloval v mladinskem centru; ustanovil je projekt Skala – mladinska ulična vzgoja (1995) in inštitut za mediacijo Concordia (2003). Kot idejni vodja in direktor podjetja Stopinje s svojim delovanjem širi veselje do življenja in pomaga ljudem k bolj kakovostnemu preživljanju trenutkov vsakdanjosti. Magister Martin Lisec tako poklicno kot zasebno dnevno krepi svojo voljo do smisla. Je logoterapevt in mediator. Avtor in urednik več knjig. Nekdanji duhovnik. Tudi oče treh otrok.

OBJAVLJENO V: ZARJA

Kalvarija s srečnim koncem

Pravijo, da nam bog naloži tolikšno breme, kolikor smo ga sposobni nesti. Življenjska zgodba 56-letne Nevenke Lekan je na meji verjetnega in mogočega. Vendar je dokaz, da se z jekleno voljo in pomočjo da izkopati iz največjega – oprostite besedi – sranja. V dvajsetih letih se ji je zgodilo vse najslabše mogoče: zaradi neplačevanja dolgov in izposojanja denarja, kar je počela zaradi reševanja svojega poslovnega in zasebnega partnerja, so jo obsodili na devet in pol let zapora, preživela je dve možganski kapi, ima sladkorno bolezen, zaradi zdravil cirozo jeter, težave s popuščanjem srca in še druge zdravstvene težave.

OBJAVLJENO NA SPLETNI STRANI MINISTRSTVA ZA PRAVOSODJE

ZPKZ Ig – predstavitev pesniške zbirke Nevenke Lekan

Pesniška zbirka »Brazgotine« je sestavljena iz treh delov: ČiščenjeKrik po materi in Rojstvo kapljice. Avtorica v njej podoživlja svoje življenjske izkušnje in preizkušnje, ki so jo zaznamovale. Še posebej težko preizkušnjo je zaporna kazen predstavljala za njeno družino. V knjigi so v sklopu odnosa z mamo, ki se je dograjeval tudi v času prestajanja kazni, objavljene nekatere pesmi in pisma otrok. Grafično podobo zbirke sta prav tako ustvarili hčerki Saša in Sandra.

TELEVIZIJIA VAŠ KANAL

Intervju z mag. Martinom Liscem

Voditeljica Irena Vide, direktorica televizije Vaš kanal, je v oddaji Pravi ključi gostila mag. Martina Lisca. Govorila sta o tem, kako se soočati korona časom, v katerem živimo, ter kako ohranjati stabilnost in ravnovesje.

DELO

Intervju z mag. Martinom Liscem

Kako premagovati osebne stiske, ki jih prinaša epidemija?

Odgovarja mag. Martin Lisec, logoterapevt, predavatelj, coach in ustanovitelj Inštituta Stopinje.

MINISTRSTVO ZA PRAVOSODJE

Interaktivna predavanja za zaprte osebe – pilotni projekt Križpotja

V Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij smo v lanskem letu, v času drugega vala epidemije, zaprtim osebam poleg izvajanja videoklicev v okviru pilotnega projekta ponudili tudi možnost interaktivnih predavanj, ki potekajo na daljavo.