Loading Events

Devet korakov k izvirom, ki napajajo moje življenje s smislom.

Ste morda pomislili, da bi v zadnjih dveh mesecih tega posebnega leta 2020 posvetili načrtnemu razmišljanju o izvirih, ki lahko napajajo življenje s smislom? Čas za to je nadvse primeren: zaradi zunanjih okoliščin je dobro, da se posvetimo sebi in namenimo del časa intelektualni dejavnosti ter svoji osebni in duhovni rasti. Ni dovolj, da ta čas zgolj pre-živimo, pomembno je, da ga preživimo kar se da kakovostno.

Prijazno vas vabim, da se vključite v skupno branje, premišljevanje, pogovor in deljenje svojih izkušenj in pogledov. Za rdečo nit naših srečanj nam bo služila knjiga avtorice Elisabeth Lukas Izviri, ki napajajo življenje s smislom. Elisabeth Lukas je najbolj znana učenka Viktorja Frankla, utemeljitelja logoterapije. Lukasova govori o različnih vsakdanjih poteh, kako odkrivati in prepoznavati smisel znotraj vsakdanjosti. Omenja pot filozofije, tišine, literature, znanosti, vere, lastnih življenjskih izkušenj … Njen slog pisanja je neposreden, življenjski, razumljiv. Z mnogimi življenjskimi primeri in zgodbami plastično ponazori pogosto tudi zapletene koncepte.

Srečevali se bomo tedensko, srečanja bodo potekala virtualno (zoom), trajala bodo uro in pol. Vsak teden bomo prebrali eno poglavje, razmislili, kako nas osebno nagovarja, ter naredili nalogo. Na srečanjih se bomo pogovorili o vsebini posameznega poglavja in o sporočilu, ki smo ga prepoznali zase. Spregovorili bomo tudi o občutjih in mislih, ki so se v nas ob posameznih poglavjih porajala. Osebna spoznanja bomo iz tedna v teden pretapljali v drobne spremembe, ki bodo bogatile življenje nas samih in ljudi, ki so nam darovani.

ZA KOGA?

Šola biblioterapije z Elisabeth Lukas je namenjena vsem, ki želite spoznati in v svoje življenje ob učiteljici Elisabeth Lukas vtkati devet izvirov, ki napajajo življenje s smislom.

PROGRAM ŠOLE BIBLIOTERAPIJE Z ELISABETH LUKAS

 • Uvod v logoterapijo.

 • Moč lahko zajemamo iz filozofije.

 • Moč črpamo iz tega, da poiščemo smisel.

 • Moč črpamo iz literature. Zgodbe z zdravilno močjo.

 • Zajemanje moči iz logoterapije.

 • Poti, ki peljejo iz strahu.

 • Moč zajemamo iz znanosti.

 • Zajemanje moči iz vere.

 • Črpati moč iz tišine.

Želim se vključiti v šolo biblioterapije z Elisabeth Lukas.

VODITELJ ŠOLE BIBLIOTERAPIJE Z ELISABETH LUKAS


Mag. Martin LISEC

Šolo bo vodil psihoterapevt logoterapevt mag. Martin Lisec. Specialistični študij logoterapije je leta 2015 zaključil pri dr. Cvijeti  Pahljni. Izvaja individualno in partnersko psihoterapijo, od leta 2013 deluje tudi v zaporu na Igu. O logoterapiji predava učiteljem, direktorjem, svetovalnim delavcem in drugi zainteresirani javnosti. Je avtor več člankov o logoterapiji.


VAŠA INVESTICIJA

Priporočeni prostovoljni prispevek za posamezno srečanje znaša 18 € in vključuje:

  • udeležbo na programu Izviri smisla: šola biblioterapije z Elisabeth Lukas,
  • naloge in gradiva, ki vam bodo posredovana na vsakem srečanju,
  • potrdilo o udeležbi na programu Izviri smisla: šola biblioterapije z Elisabeth Lukas,
  • druga drobna presenečanja.

Priporočeni prostovoljni prispevek za sklop vseh devetih srečanj znaša 150 €.

V primeru, da vam predlagani znesek prostovoljnega prispevka predstavlja oviro, da se ne bi mogli udeležiti programa, vas prosim, da nakažite, kolikor lahko. Naj ne bo denar razlog, da se programa ne udeležite. Če želite nakazati več od predlaganega prostovoljnega prispevka, se vam iskreno zahvaljujem za podporo v teh napornih časih.

 • Prostovoljne prispevke nakažite na Inštitut Stopinje za logoterapijo, mediacijo, izobraževanje in raziskovanje, Trubarjeva cesta 57, 1000 Ljubljana, Slovenija. ID za DDV: SI24021016; TRR: SI56 2900 0005 1421 497 (Unicredit banka Slovenija, d.d.). Namen nakazila: prostovoljni prispevek Lukas.
 • Knjiga Elisabeth Lukas Izviri, ki napajajo življenje s smislom, stane 14,90 €. Lahko jo kupite tudi na Inštitutu Stopinje.
 • Ob nakazilu prostovoljnega prispevka pošljite prijavo tudi na e-naslov martin.lisec@stopinje.si. Pred vsakim srečanjem vam bom poslal vabilo (povezavo) na virtualno srečanje preko platforme zoom.
 • Za vsa morebitna vprašanja pišite ali pokličite na telefon 040 731 115.

Share This Story, Choose Your Platform!