Loading Events

POLETNA ŠOLA LOGOTERAPIJE IN EKSISTENCIALNE ANALIZE

Pridružite se POLETNI ŠOLI LOGOTERAPIJE IN EKSISTENCIALNE ANALIZE, na kateri se boste teoretično, praktično in izkustveno seznanili z mislijo, delom in in vsakdanjo uporabnostjo logoterapije in eksistencialne analize Viktorja Frankla. Logoterapija ni teorija, ampak spodbuda za bolj polno in čuječe življenje.

ŽIVLJENJE NI NEKAJ, AMPAK PRILOŽNOST ZA NEKAJ (Viktor Frankl)

Človek si nenehno zastavlja vprašanja o sebi, svojem življenju, svojem bivanju, svojih odločitvah, o smislu vsega, kar počne in za kar se odloča. Tega se je globoko zavedal tudi dunajski  psihiater Viktor E. Frankl, ki je na podlagi soočenja s filozofskimi in antropološkimi tokovi iz začetka in prve polovice 20. stoletja ugotovil, da je ključno vprašanje, na katerem stoji in pade človekova eksistenca, prav vprašanje smisla. Darovana mu je bila priložnost, da je svoja teoretična razmišljanja na krut in tragičen način preizkusil tudi v svojem življenju. Oboje skupaj, tako znanstven pristop kot njegovo lastno izkustvo (ter izkustvo tolikih drugih sotrpinov v nacističnih koncentracijskih taboriščih II. svetovne vojne), sta botrovala k razvoju logoterapije, edinstvenega pristopa v psihoterapevtski obravnavi človeka.

Program poletne šole bo potekal v frančiškanskem samostanu Svete Eufemije v Kamporju na Rabu (Kampor 19, 51280, Rab, Hrvaška). Na ta samostan vežejo logoterapevtsko skupnost v Sloveniji posebni spomini, saj smo v tem samostanu s pokojno učiteljico logoterapije, dr. Cvijeto Pahljina, v času študija vsako leto en poletni teden preživeli tu in skozi izkustvo vsakdanjega življenja gradili skupnost in odkrivali lepoto bivanja. Ker v samostanu žal ni možnosti za nastanitev, prosimo udeležence, da si sami organizirajo bivanje v okoliških apartmajih.

Na poletni šoli se bomo seznanili s teoretičnimi izhodišči logoterapije in jo preko izkustva bivanja v skupnosti tudi praktično udejanjali. Program je zasnovan večplastno, skupne dneve bomo preživeli v študiju, ustvarjalnosti, pohodih, druženju, plavanju ter odkrivanju kulturnih, naravnih in zgodovinskih lepot otoka Raba. Obiskali bomo tudi grob pokojne učiteljice logoterapije, dr. Cvijete Pahljina.

ZA KOGA?

Poletna šola je namenjena vsem, ki  se želite seznaniti s teoretičnimi osnovami logoterapije in eksistencialne analize ter z njihovo praktično aplikacijo v vsakdanjem življenju. Vabljeni tudi vsi, ki delate z ljudmi (učitelji, pedagogi, socialni delavci, terapevti …), saj bo program prispeval k boljšemu razumevanju potreb oseb, s katerimi delate, ter vam dal nekatera orodja za bolj empatično in učinkovito delovanje.

Ste v obdobju stisk, težav, dvomov, življenjskih križpotij? Program vam bo pomagal k boljšemu razumevanju vaše situacije in vas spodbudil k aktivnemu iskanju rešitev in prepoznavanju življenjskih nalog.

PROGRAM POLETNE ŠOLE

 • Viktor Frankl, nastanek in razvoj logoterapije.

 • Kdo je človek? Osnove antropologije.

 • Trodimenzionalnost človeka, razvoj osebnosti.

 • Smisel življenja.

 • Tragična triada in krizne situacije.

 • Tehnike in metode za reševanje kriznih situacij.

 • Načini odkrivanja smisla življenja.

 • Praktične vaje, delo v skupinah, analiza primerov.

Želim se udeležiti poletne šole logoterapije in eksistencialne analize.

VODITELJ POLETNE ŠOLE


Mag. Martin LISEC

Poletno šolo bo vodil psihoterapevt logoterapevt, mag. Martin Lisec. Specialistični študij logoterapije je leta 2015 zaključil pri dr. Cvijeti  Pahljna. Z mladimi in drugimi ranljivimi skupinami deluje že od leta 1995. Izvaja individualno in partnersko psihoterapijo, od leta 2013 deluje tudi v zaporu na Igu. O logoterapiji predava učiteljem, direktorjem, svetovalnim delavcem in drugi zainteresirani javnosti. Izvedel je že več logoterapevtskih programov za osebno rast (Kančevci, otok Pašman, Hiša na Purgi). Ima evropsko diplomo iz psihoterapije in je akreditiran član Viktor Frankl Zentruma z Dunaja.


VAŠA INVESTICIJA IN DRUGE INFORMACIJE

Investicija 399 €  vključuje:

  • udeležbo na programu Poletna šola logoterapije in eksistencialne analize,
  • učna in delovna gradiva,
  • kosila in večerje v samostanu Svete Eufemije v Kamporju,
  • potrdilo o udeležbi na programu Poletna šola logoterapije in eksistencialne analize,
  • vse izobraževalne, družabne, kulturne in rekreativne vsebine,
  • drobna presenečanja.

Program bo izveden, če se bo prijavilo vsaj 10 udeležencev.

Oprema
S seboj prinesite:
 • primerna oblačila (tudi topla) in obutev (pohodi) za zgodnji jesenski čas na morju,
 • podlogo za ležanje (armafleks).

Nastanitev in prevoz: nastanitev in prevoz si uredijo udeleženci sami v okoliških apartmajih.  Tistim, ki bi se želeli peljati skupaj, bomo izmenjali kontakte, da se boste dogovorili glede skupnega prevoza.

Informacije in prijava: martin.lisec@stopinje.si; 040 731 115.

Share This Story, Choose Your Platform!