Loading Events

OSVOJITE VRHUNSKE VEŠČINE JAVNEGA NASTOPANJA!

Inštitut Stopinje vas vabi na ekskluzivni 60-urni trening Komunikacija in javno nastopanje, na katerem boste z vrhunskimi strokovnjaki pridobili dragocena in učinkovita praktična znanja s področja medosebne komunikacije in javnega nastopanja.

1. Uporabna znanja, veščine in orodja za kakovostno komunikacijo in javno nastopanje

Direktorji, managerji, odvetniki, ravnatelji, samostojni podjetniki in vsi, ki pri svojem delu javno komunicirate, na treningu boste pridobili znanja in orodja, ki bodo izboljšala in nadgradila verodostojnost in učinkovitost vašega javnega nastopanja.

2. Ugled in uspešnost

Kakovostna komunikacija in dober javni nastop dvigujeta ugled vašega podjetja in prinašata boljše poslovne rezultate.

3. Vrhunski trenerji

Vrhunski trenerji s področja javnega nastopanja in komunikacije bodo delili z vami svoje dolgoletne praktične izkušnje in svoje teoretično znanje. Imeli boste možnost dogovora za individualne treninge.

4. Oblikovanje osebne strategije komunikacije in javnega nastopanja

Izboljšali in nadgradili boste osebne strategije nastopanja ter pod mentorstvom izdelali osebni akcijski načrt odličnega in učinkovitega javnega nastopanja.

ZA KOGA?

Trening je namenjen direktorjem, menedžerjem, odvetnikom, ravnateljem šol, samostojnim podjetnikom, zaposlenim v PR službah, poslovnim sekretarjem, skratka vsem, ki pri svojem delu javno nasopate. Posebej dobrodošli tisti, ki ste v službi napredovali, nova odgovornost pa je prinesla s seboj tudi nalogo javnega nastopanja pred sodelavci, pred poslovnimi partnerji, strankami in v medijih.

Začetniki? S tem programom vam podarjamo ABeCeDo kakovostnega javnega nastopanja in uspešne komunikacije.

Naučili se boste:

 • abecede učinkovite komunikacije in uspešnega javnega nastopanja;

 • kakovostne priprave na javni nastop;

 • na katere tehnične in druge podrobnosti morate biti pozorni pred javnim nastopom;

 • pomena in obvladovanja telesne govorice pri javnem nastopanju;

 • sporočilnosti posameznih geste v osebni komunikaciji in pri javnem nastopanju;

 • katerih stvari ne smemo nikoli početi med javnim nastopanjem;

 • tehnik in metod za odlično artikulacijo govora;

 • ključnih prvin samozavestnega javnega nastopa;

 • učinkovitih strategij za pripravo različnih govorov;

 • drobnih retoričnih skrivnosti velikih mojstrov govorništva;

 • tehnik in metod za umiritev pred javnim nastopanjem;

 • tehnik in metod za dobro artikulacijo govora;

 • kako samozavestno izpeljati javni nastop;

 • nastopa pred kamero in mikrofonom;

 • metod premagovanja treme pred javnim nastopanjem in

 • ravnanja v kriznih situacijah, če do njih pride.

Pridobite dragocena in učinkovita praktična znanja in izkušnje s področja javnega nastopanja in kakovostne komunikacije.

Z VAMI BO 11 VRHUNSKIH TRENERJEV JAVNEGA NASTOPANJA

Rezervirajte si osem četrtkov od 12. septembra do 7. novembra 2024! Čas: od 17.00 do 21. ure. Z vami bodo: 

 • 12. 9. 2024:
  • 17.00–18.50: mag. Martin Lisec: Priprava na javni nastop in prvi vtis
  • 19.10–21.00: mag. Aleksander Strel: Uvod v poslovni protokol
 • 19. 9. 2024:
  • 17.00–18.50: Pavle Ravnohrib: Glasovne veščine in javno nastopanje
  • 19.10–21.00: Irena Potočar Papež: Jezikovni orehi in pisno komuniciranje
 • 26. 9. 2024:
  • 17.00–18.50: Jože Faganel: Mala šola retorike
  • 19.10–21.00: Katarina Braniselj: Premagovanje treme in krepitev samozavesti pri javnem nastopanju
 • 3. 10. 2024:
  • 17.00–21.00: Anja Hlača Ferjančič: Neverbalna komunikacija in razvijanje osebnega sloga govorca
 • 10. 10. 2024:
  • 17.00–21.00: Bernarda Žarn: Komunikacija z občinstvom, humor in improvizacija pri javnem nastopanju
 • 17. 10. 2024:
  • 17.00–21.00:Lea Pisani: Vizualna identiteta in javno nastopanje
 • 24. 10. 2024:
  • 17.00–19.00: dr. Rosvita Pesek: Nastop pred kamero
 • 7. 11. 2024:
  • 17.00–21.00: Aleksander Bohinc: Uglajenost in bonton pri poslovnih dogodkih (vodena slavnostna večerja s sommelierjem)

Aleksander Bohinc

Aleksander BOHINC

je direktor podjetja Borbona catering, d. o. o., ki se ukvarja z organizacijo in izvedbo poslovnih srečanj. Na samostojni poti je od leta 2011, pred tem se je kalil v podjetju Lek, Termah Čatež in v skupini Premogovnika Velenje.

Redno predava o bontonu pri mizi in na poslovnih dogodkih. Je sommelier 3. stopnje, dobitnik 7 zlatih medalj iz sommelierstva in večih nagrad s področja gostinstva in turizma. Je tudi član komisije za nacionalno poklicno kvalifikacijo (NPK) za pridobitev poklica Sommelier ter direktor Kuharske Akademije Slovenije, s katero sodeluje pri izobraževanju sommelierjev.

Katarina BRANISELJ

je voditeljica poročil in urednica informativnih oddaj na Planet TV. Pred tem je bila več kot deset let zaposlena v notranjepolitični redakciji na TV Slovenija, kjer je bila tudi voditeljica Poročil. V času študija novinarstva se je med izbirnimi moduli posvečala predvsem tistim, ki so povezani s televizijo, javnim nastopom in jezikom. Na javnem zavodu je pridobila govorni certifikat. Veščine nastopanja, uporabo govornega aparata in dihalne tehnike je šest let izpopolnjevala na urah solopetja pri prof. Teji Saksida. Pripravlja magistrsko nalogo iz ustreznosti vodenja informativnih razpravljalnih oddaj, kjer voditelje celostno analizira v nastopu – od jezika do neverbalne komunikacije.

Jože FAGANEL

diplomiral iz slovenščine in francoščine. Poučeval je slovenščino na pariški Sorboni, bil predavatelj lektor na AGRFT, raziskovalec starejše književnosti  na ZRC SAZU, predavatelj retorike na Teološki fakulteti, gledališki lektor v večini slovenskih gledališč, pisec strokovnih člankov o retoriki ter dolgoletni direktor Mohorjeve družbe Celje. Zasnoval je sistem poučevanje sodobne retorike, ki vključuje moderne govorne vrste od uradnega pogovora, poročila, izjave, komentarja, intervjuja do govorov v ožjem pomenu besede pod geslom očeta   zahodnoevropske retorike Cicerona Nemo orator nisi vir bonus.

Anja HLAČA FERJANČIČ

je novinarka in radijska voditeljica. S svojim značilnim slogom sproščeno in zanimivo povezuje številne javne prireditve in dogodke na področju posla, športa in medijev. Petkrat je kot poročevalka spremljala olimpijske igre.

Dobro desetletje vodi delavnice in predavanja s področij javnega nastopanja, retorike, odnosov z mediji. Na Fakulteti za družbene vede za študente novinarstva izvaja vaje pri predmetu Stilistični praktikum.

Mag. Martin LISEC

je psihoterapevt logoterapevt. Je ustanovitelj, direktor in strokovni vodja izobraževalnih programov Inštituta Stopinje. Cenjen in iskan je kot terapevt, predavatelj, coach in osebni svetovalec v podjetjih in javnih ustanovah. Njegova predavanja temeljijo na dolgoletnih praktičnih izkušnjah pri delu z ljudmi. Zapletene in kompleksne vsebine podaja na enostaven, sproščen in udeležencem prijazen način s ciljem, da se nova znanja lahko čim prej in čim bolj učinkovito uporabijo v praksi.

Dr. Rosvita PESEK

je doktorica zgodovine, novinarka in publicistka. Leta 1990 se je zaposlila na TV Slovenija, kjer jo poznamo kot novinarko poročevalko, kot avtorico dokumentarnih filmov, voditeljico številnih oddaj (Žarišče, Omizje, Polnočni klub). Že desetletja sodi med najbolj prepoznavne obraze slovenske medijske krajine. Vrsto let jo poznamo predvsem kot voditeljico večerne informativne oddaje Odmevi.

Lea PISANI

Image consulant, je avtorica dveh knjižnih uspešnic o obleki in ima triindvajset let izkušenj na tem področju. Oblikovala je Ravni oblačenja, abecedo kulture oblačenja za vse, ki želijo s svojo podobo prilagajati različnim življenjskim priložnostim. Svetuje posameznikom in skupinam, ki želijo zavestno oblikovati celovito podobo v skladu z osebnostnimi lastnostmi, položajem in cilji. Načrtuje celostne izvedbe uniform in je avtorica podobe mestnih in občinskih redarjev. Po izobrazbi je univ. dipl. inž. oblikovanja tekstilij in oblačil. V Londonu je pridobila naziv CMB Image Consultant. Znanje o kulturi vedenja je nadgradila v elitni šoli ISPD (International School of Protocol and Diplomacy) v Bruslju.

Irena POTOČAR PAPEŽ

univ. dipl. pedag., prof. slovenščine, je NLP praktičarka in mediatorka, predavateljica, motivacijska govornica in avtorica knjig Jezikovna odličnost, Bonton (bonbon) za vsak dan in Moj prijatelj BonTONČEK ter knjižice z motivacijskimi mislimi z naslovom Nasmehni se!. Svoje življenjsko poslanstvo danes udejanja v okviru lastnega podjetja Peresa, s. p. Zaljubljena v življenje svoj vsakdan plemeniti z lepo besedo, prijaznimi gestami in srčnimi dejanji. Prepričana je, da prav z ustreznim obnašanjem in kulturnim komuniciranjem ustvarjamo boljši svet.

Pavle RAVNOHRIB

je vrhunski slovenski igralec. V svojem umetniškem delu je sodeloval s skoraj vsemi slovenskimi profesionalnimi gledališčih. Posnel je okrog petdeset filmov, najbolj prepoznavna je vloga dr. Franceta Prešerna v filmu in nadaljevanki o našem največjem pesniku. Kar dvaindvajset let je bil voditelj mladinske TV oddaje Male sive celice. Kot mentor sodeluje na delavnicah o veščinah javnega nastopanja.

Mag. Aleksander STREL

je šef Protokola Republike Slovenije. Po izobrazbi je magister politologije. Od januarja 2004 je tesno vpet v protokolarno delo na najvišji državni ravni. Ekipi Protokola Republike Slovenije pod vodstvom Ksenije Benedetti se je priključil že kot študent. Hitro je začel s samostojnimi projekti in kmalu so mu bili v pripravo in izvedbo zaupani nekateri izmed najzahtevnejših projektov Protokola Republike Slovenije doma in v tujini, ki so pritegnili tudi široko zanimanje in odmev v širši javnosti.

Bernarda Žarn

 

je slovenistka, sociologinja, TV voditeljica, povezovalka prireditev in večna iskalka dobrega v ljudeh in situacijah.

 

VAŠA INVESTICIJA?

Investicija znaša 1.669 €

Vaša investicija vključuje:

 • udeležbo na vseh modulih ekskluzivnega treninga JAVNO NASTOPANJE,
 • delovna gradiva, delovne liste,
 • izobraževalni in ustvarjalni program,
 • slavnostno poslovno večerjo,
 • pijačo in prigrizke,
 • potrdilo o udeležbi,
 • zvezek in pisalo,
 • sklepno slovesnost in podelitev diplom.

Možno je plačilo na največ tri obroke, v tem primeru znaša vsak obrok 589 € z vključenim ddv.

Za večje število prijavljenih iz istega podjetja ali organizacije prosite za ponudbo z ekskluzivnim popustom!

MNENJA UDELEŽENCEV O TRENINGU

Dobrodošli na treningu Komunikacija in javno nastopanje!

S prijavo na trening Komunikacija in javno nastopanje se strinjate s Splošnimi pogoji poslovanja.

Share This Story, Choose Your Platform!