ABeCeDa mediacije: rešimo spor in ohranimo odnos

Mediacija predstavlja enega od najbolj uspešnih in široko uveljavljenih načinov mirnega reševanja sporov in ustvarja novo kulturo medčloveških odnosov. S pomočjo mediacije se osebe, ki so v sporu, ob pomoči tretje osebe (mediatorja) pogovorijo ter ugotovijo, kje so točke njihovega spora, si izmenjajo stališča, izrazijo svoja mnenja, ideje, težave in strahove ter poskušajo najti rešitev, ki bo ustrezala stranem v sporu.

Uvajalni seminar v mediacijo

Vsebina seminarja

Seminar je namenjen osnovni seznanitvi z načeli, filozofijo, procesom in tehnikami mediacije. Po končanem seminarju bodo udeleženci osvoji osnovno znanje o mediaciji, ki jim bo pomagalo pri bolj kakovostni komunikaciji in pri boljšem obvladovanju konfliktov.

 • Predstavitev mediacije.

 • Konflikt, komunikacija, čustva.

 • Faze in proces mediacije.

 • Mediacijske tehnike in veščine.

 • Študij primerov in trening vodenja mediacijskih postopkov.

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN?

Program je namenjen:

 • direktorjem,

 • vodstvenim in vodilnim kadrom v podjetjih.

OBSEG IN METODE DELA

Obseg: 12 andragoških ur.

Metode dela: interaktivna predavanja, diskusije in debate, študije primerov iz prakse, igre vlog,  delo v parih in v skupinah, igre skupinske dinamike, individualni razgovori z udeleženci, individualno delo.

KRAJ IZVEDBE

Seminar izvedemo po dogovoru z naročnikom v vaši ustanovi oz. skupaj dogovorimo lokacijo izvedbe.

IZVAJALEC

Trening izvaja avtor programa, logoterapevt in mediator mag. Martin Lisec. Cenjen in iskan je kot logoterapevt, mediator, predavatelj, coach in osebni svetovalec v podjetjih in javnih ustanovah.

VAŠA INVESTICIJA

Vabimo vas, da pošljete povpraševanje in prosite za ponudbo.

VAŠA INVESTICIJA

Vabimo vas, da pošljete povpraševanje in prosite za ponudbo.

POVPRAŠEVANJE

Vabimo vas, da izpolnite spodnji obrazec. Prosimo, če v “Povpraševanje, sporočilo” vpišete naslov programa. V enem dnevu vas bomo kontaktirali in se dogovorili za termin izvedbe delavničnega seminarja.

  Za informacije o programih osebnostne rasti lahko pokličete na 040 731 115 ali pišete na info@stopinje.si. Razpisani programi osebnostne rasti so objavljeni v rubriki Dogodki.

  SPOZNAJTE ŠE OSTALE DEJAVNOSTI INŠTITUTA STOPINJE

  Psihoterapija

  PSIHOTERAPIJA

  S psihoterapijo dosežemo osebnostno rast in kvalitetnejše življenje, lahko pa nam koristi tudi pri razreševanju širokega spektra osebnih težav.

  Izobraževanja

  TRENINGI, IZOBRAŽEVANJA

  Inštitut Stopinje izvaja različna izobraževanja in treninge s področja odkrivanja smisla življenja, vzgoje otrok …

  Mediacija

  MEDIACIJA

  Mediacija je namenjena vsem, ki želijo rešiti konflikte na različnih področjih življenja ter ohranjati odnose s pomembnimi ljudmi našega življenja.

  Poslovno svetovanje

  POSLOVNO SVETOVANJE

  Je namenjeno managerjem in drugim vodilnim v gospodarskih družbah, javnem sektorju, direktorjem nevladnih organizacij in drugi zainteresirani javnosti.