PO KRPANOVIH STOPINJAH

USPEŠNE ZGODBE!

Kaj lahko direktorja, vodjo oddelka, sektorja ali osebo na vodstvenem položaju Martin Krpan nauči o strategijah vodenja podjetja, o poslovnih ciljih, o komunikaciji in o odnosih v podjetju?

Ko se podajate v to štiridnevno team building avanturo, zaupajte – ali še preprosteje – verjemite, da boste presenečeni: Martin Krpan, kmet z Vrha pri Sveti Trojici, vas lahko o omenjenem nauči marsičesa!

Na ekskluzivnem team-buildingu PO KRPANOVIH STOPINJAH za razvoj vodstvenih kompetenc, krepitev komunikacijskih veščin in osebnostno rast oseb na vodstvenih položajih, na tej res drzni podjetniško-izobraževalni avanturi, se bomo z izkušnjo in prigodami ljudskega junaka Martina Krpana soočili kot odrasle osebe na vodstvenih položajih, ki se v podjetjih in zavodih srečujejo z različnimi izzivi, tako na poslovni kot osebni poti.

Ekskluzivni team building PO KRPANOVIH STOPINJAH je celostno in večplastno »Aha doživetje«!

PROGRAM

Pred stošestdesetimi leti, leta 1858, je izpod peresa Frana Levstika zagledala luč sveta prva slovenska pripovedka, Martin Krpan. Brali smo jo kot otroci …

 1. dan: Krpan sreča cesarja

Cesar, to videvši, veli kočijažu, da naj ustavi konje. Ko se to zgodi, vpraša silnega moža: »Kdo pa si ti?« Ta mu da odgovor: »Krpan mi pravijo; doma sem pa z Vida od Svete Trojice, dve uri hoda od tukaj.« (Fran Levstek, Martin Krpan)

Ob prvem srečanju cesar pobara Krpana po treh stvareh: Kako mu je ime? Kaj počne? Kam je namenjen? Uspešni voditelji si pogosto zastavljajo ta tri vprašanja.

 1. dan: Krpan na cesarskem dvoru

Cesarica je to izgovorila pa šla precej spet v svoje hrame. Vseh gospodov je bilo jako sram. Kaj bi jih pa tudi ne bilo. (Fran Levstek, Martin Krpan)

So ljudje, ki ti ploskajo, so drugi, ki mečejo polena pod noge, in so tretji, ki spletkarijo. Na »dvoru« se dogaja marsikaj. Voditelj je mojster krmarjenja med komunikacijskimi čermi in škrbinami v podjetju.

 1. dan: Krpanov boj z Brdavsom

Prišel je čas boja z velikanom; bilo je ravno svetega Erazma dan. Krpan vzame kij in mesarico, zasede kobilico, pa jezdi iz mesta na travnik, kjer se je Brdavs bojeval. (Fran Levstek, Martin Krpan)

»Brdavs« je tudi v poslovnem svetu vedno na preži, voditelj mora biti nenehno pozoren, kako in s čim bo obranil svoj »Dunaj«.

 1. dan: Krpan se vrne domov

Pri vas pa ne bom ostal čez noč, ako se vam ne zamerim s tem. Že hudo me ima, da bi spet enkrat bil na Vrhu pri Sveti Trojici. (Fran Levstek, Martin Krpan)

Ko postori, za kar je bil poklican, Krpan zapusti Dunaj in se vrne domov. Vsake naloge je enkrat konec; vsaki, še tako pomembni funkciji, je rok trajanja odmerjen.

Na team buildingu PO KRPANOVIH STOPINJAH si bomo vzeli čas za raznovrstne izobraževalne, kulturne, rekreativne in zabavne dejavnosti: za pogovor, za osebni razmislek, za skupinsko delo, za različne oblike telesne aktivnosti, za širjenje intelektualnih in kulturnih obzorij, za dobro domačo hrano lokalnega izvora, za različna srečanja, za načrtovanje sprememb v podjetju in sprememb v vašem načinu vodenja, nenazadnje tudi za druženje, sklepanje prijateljstev in tkanje učinkovitih poslovnih vezi.

UDELEŽENCI

Ekskluzivni team building PO KRPANOVIH STOPINJAH je namenjen:

 1. Direktorjem, vodjem organizacijskih enot in posameznih služb v podjetjih, socialnih zavodih, šolah, javnih ustanovah ter sodelavcem, ki se usposabljajo oz. pripravljajo za prevzem vodstvenih položajev.

 2. Kolektivom, ki želijo poglobiti pripadnost, okrepiti medsebojne odnose in izboljšati komunikacijo med vodstvenim kadrom in med zaposlenimi.

OPREMA & ZAHTEVNOST

Udeleženci bodo nastanjeni v lesenih hišicah z dvema ležiščema ali v Krpanovih sobah s po tremi ležišči. Poleg osebnih stvari za tri dni bivanja (na nadmorski višini 729 m) imejte s seboj brisače,  topla oblačila, dežne plašče in oblačila ter obutev za šport (pohodništvo, kolesarjenje …).

Program predvideva srednje zahtevno telesno aktivnost. Za udeležence, ki bodo presodili, da so posamezne aktivnosti zanje prezahtevne (npr. dolžina pohoda), bomo ustrezno poskrbeli s prevozi, da se bodo lahko programa udeležili v celoti.

VODITELJ

Ekskluzivni team building PO KRPANOVIH STOPINJAH bo vodil avtor programa, mag. Martin Lisec, v sodelovanju z lokalnimi vodiči. Martin je logoterapevt, mediator, trener mediatorjev in predavatelj. Po osnovni izobrazbi je teolog. Je ustanovitelj in direktor Inštituta Stopinje ter strokovni vodja izobraževalnih programov Inštituta Stopinje. Svojemu poslanstvu je predan kot terapevt, predavatelj, life coach in osebni svetovalec v podjetjih in javnih ustanovah ter kot vodja programov za osebnostno rast in team buildingov. Njegova predavanja in njegovo delo temelji na dolgoletnih praktičnih izkušnjah pri delu z ljudmi. Zapletene in kompleksne vsebine podaja na enostaven, sproščen, učinkovit in udeležencem prijazen način s ciljem, lahko čim hitreje in čim učinkoviteje uporabijo v praksi. Na različne načine dela z ljudmi že več kot četrt stoletja, zadnjih osem let tudi kot logoterapevt.

LOKACIJA

Ekskluzivni team building PO KRPANOVIH STOPINJAH bo potekal na Bloškem, biseru Notranjske, v rodnih krajih ljudskega junaka Martina Krpana. Bloke se ponašajo z bogato kulturno krajino in kulturno dediščino ter so polne naravnih lepot. Bloke veljajo za zibelko smučanja v Srednji Evropi, o bloškem smučarju pa je že pred več kot 300 leti pisal Janez Vajkard Valvasor. Številni kulturni spomeniki pričajo o bogati zgodovini teh krajev. V neposredni bližini Blok so še Trubarjeva Rašica, izvir reke Iške in Križna jama.

Udeleženci ekskluzivnega team buildinga PO KRPANOVIH STOPINJAH boste nastanjeni v Glamping Lake Bloke ob Bloškem jezeru. Glamping predstavlja odličen primer dobre prakse povezovanja kmetijstva, gostinstva in turizma. Glanping Lake Bloke nudi gostom skupne kopalnice in stranišča.

Parkirno mesto je zagotovljeno.

Naslov: Glamping lake Bloke, Bloško jezero, 1385 Nova vas.

INVESTICIJA

Cena znaša 345 € in vključuje:

 • udeležbo na ekskluzivnem team buildingu,

 • gradiva, delovne liste, mapo, pisala,

 • udeležbo na vseh organiziranih dogodkih,

 • večer z vrhunskim slovenskim igralcem, »živim Krpanom«,

 • prevoze,

 • vstopnine,

 • izobraževalni, zabavni in ustvarjalni program,

 • kulturna doživetja,

 • stroške bivanja in nastanitve ter

 • odlično domačo (»Krpanovo«) hrano lokalnega izvora.

TERMINI

 • 26. 6. 2018 od 17.00 do 29. 6. 2018 do 14.00. Rok za prijavo: 8. 6. 2018.

 • 3. 7. 2018 od 17.00 do 6. 7. 2018 do 14.00. Rok za prijavo: 8. 6. 2018

Število mest je omejeno.

Prijave: info@stopinje.si.

PRIJAVA in informacije

Rok za prijavo: 8. 6. 2018
0
0
0
Weeks
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

26. 6. 2018 od 17.00 do 29. 6. 2018 do 14.00

3. 7. 2018 od 17.00 do 6. 7. 2018 do 14.00

 • 040 731 115 (direktor)

 • info@stopinje.si

STOPITE V STIK