Navdih na Purgi

321,00

DIH je življenje.

VDIH je pot, ki v nas ohranja življenje.

NAVDIH je naboj duhovnega v človeku, ki mu daje krila in moč!

V življenju vsakega izmed nas je veliko lepih, prijetnih, osrečujočih trenutkov. Toda pridejo tudi trenutki ali obdobja življenja, ko se nam zdi, da pred sabo nimamo več pravih izbir. Ko se razblinijo sanje, pričakovanja, ko se zlomi življenjska pot: bolezen, nenadna izguba ljubljene osebe, ločitev, izguba službe, krivice …

V takih trenutkih se ljudje pogosto vprašamo: Kako od tod naprej? Kako najti smisel za nadaljnje življenje? Trpljenje človeka pogosto peha v obup.

V takšnih trenutkih je še posebej pomembno, da se spomnimo (ali da nas spomnijo drugi), da niso nikoli zaprte vse poti življenja.

»Kolikokrat nam šele ruševine omogočijo prost pogled na nebo,« je zapisal Viktor Frankl.

Pred Hišo na Purgi v poletnih nočeh zvezde žarijo močno, jasno in prijetno.

Kategorija:

Opis

PROGRAM na(V)DIH NA PURGI

 

  1. dan: Odmik

Odmik iz običajnega okolja in iz vsakdanjosti nam omogoča, da pogledamo na svoje življenje in na probleme, s katerimi se soočamo, z drugačnega zornega kota.

 

  1. dan: Smisel

“Ne v tem, da trpimo, temveč v tem, kako trpimo, je smisel trpljenja.” (Viktor Frankl)

“Če človek najde smisel, tedaj (ampak resnično samo tedaj) je srečen – po eni strani; kajti po drugi strani je tedaj tudi zmožen trpljenja.” (Viktor Frankl)

 

  1. dan: Ljubezen in odpuščanje

 

“Ko sem vstopil ven skozi glavna vrata zapora na svobodo, sem vedel, da če ne bom pustil svoje grenkobe in jeze za sabo, bom za vedno ostal v zaporu.” (Nelson Mandela)

“Trpljenje, tudi krivda, ima smisel, če ti postaneš drugačen.” (Viktor Frankl)

 

  1. dan: Odnosi in vsakdanjost

 

“Če hočemo zgraditi most od človeka do človeka, – in to velja tudi za most med spoznanjem in razumevanjem -, morajo biti mostišča srca, ne glave.” (Viktor Frankl)

Title

Go to Top