JEZUS IN LOGOTERAPIJA

19,50

Tisočletja stara zdravila za ranjeno dušo sodobnega časa

Jezusovo delovanje je prvovrstna študija primera psihoterapevtske obravnave. Njegovo osebno služenje in pomoč ljudem v stiski izražata brezčasne resnice človekove notranje motivacije. Tudi v veliki notranji stiski se namreč skriva moč za trajno življenjsko preobrazbo. Katarzično srečanje bibličnih znancev po načelih sodobne psihoterapije in v luči logoterapije Viktorja E. Frankla.

So naše skušnjave po zadovoljitvi telesnih potreb, po moči in dokazovanju tako zelo drugačne od vsega, kar je doživljal Jezus svojih 40 dni v puščavi? So naši poskusi mobilizacije kljubovalne moči človeškega duha tako daleč od Zahejevih? Smo bolj uspešni pri iskanju osebne življenjske naloge, kot je bil bogati mladi oblastnik? Znamo vrednotne konflikte v sebi razreševati uspešneje kot hromi mladenič? Zapolnjujemo svojo bivanjsko praznoto bolje kot zapostavljena Samarijanka ob vodnjaku? Krmarimo med uresničevanjem doživljajskih vrednot vsaj tako dobro kot Marija in Marta? Po biblijskem zemljevidu nas avtor knjige povabi še v družbo farizeja Simona ter vase in v svoje sposobnosti dvomečega Petra, ob invalidsko posteljo moža v Betesdi ter iz oči v oči z geraškim obsedencem.

Morda so nam življenjske okoliščine teh ljudi danes tuje, medčloveška razmerja in notranji boji pa ostajajo vse do danes povsem enaki. Pričujoča študija se naslanja na psihoterapevtski pristop, ki ga je razvil dunajski psihiater Viktor E. Frankl in mu nadel ime logoterapija oziroma zdravljenje s smislom. Vse se namreč začne in konča pri smislu. Če človek ve »zakaj«, potem zmore tudi kakršen koli »kako«.

Šifra: JEZUS IN LOGOTERAPIJA Kategorija: Oznaka:

Opis

Robert C. Leslie
Drugi sodelujoči avtorji: Jože Ramovš
Prevod: Rudi Meden
Strani: 156
Zbirka: SMISEL
Format: 135 mm x 210 mm
Vezava: mehka
Leto izdaje: 2021
ISBN 978-961-278-528-4

Title

Go to Top