ČLOVEKOVO ISKANJE NAJVIŠJEGA SMISLA

25,00

Človek – bitje, ki se sprašuje o smislu

Svetovno znani dunajski psihiater in psiholog, utemeljitelj tretje dunajske psihoterapevtske smeri, je svoja teoretična spoznanja na lastni koži preizkusil v peklu holokavsta. V knjigi Človekovo iskanje najvišjega smisla, ki jo je prvič objavil že leta 1948 ter potem večkrat dopolnil, razkriva svoja najgloblja spoznanja o tem, kaj mu je omogočilo, da je preživel nečloveške razmere koncentracijskega taborišča in kljub vsemu zmogel dojeti smiselnost življenja.

Pretresljivo je, pred kako podobno iskanje smisla je danes postavljen človek v družbi preobilja. Franklova razmišljanja o življenju, smrti, temeljnem osebnem verovanju in trpljenju tako ostajajo nadvse aktualna tudi za sodobnega bralca. Prepričan, da je življenje mnogo več, kot zmore razkriti le pogled nanj, Frankl zatrjuje: »Nihče nas ne bo prepričal, da je človek sublimirana žival, če bomo znali pokazati, da v njem tiči potlačeni angel.«

Spremna študija Alexandra Batthyányja, kot jo je pripravil za zadnjo angleško izdajo dela l. 2019, prikaže razvoj logoterapije po letu 1975 in njeno čedalje bolj pripoznano vlogo v sodobni psihologiji, spremna študija urednika zbirke Smisel Jožeta Ramovša pa delo umesti v slovenski (logoterapevtski) prostor in predstavi izvirno slovenske smeri razvoja tretje dunajske psihoterapevtske šole. Knjigi je dodan tudi razširjen in dopolnjen slovar logoterapevtskega izrazja.

Šifra: ČLOVEKOVO ISKANJE NAJVIŠJEGA SMISLA Kategorija: Oznaka:

Opis

Viktor E. Frankl

Drugi sodelujoči avtorji: Jože Ramovš, Alexander Batthyány, Swanee Hunt
Prevod: Rudi Meden
Strani: 300
Zbirka: SMISEL
Format: 135 mm × 210 mm
Vezava: mehka vezava
Leto izdaje: 2020
ISBN 978-961-278-484-3

Title

Go to Top