Loading Events
Na Šoli logoterapije in eksistencialne analize 2 bomo nadgradili teoretično in praktično znanje o logoterapiji Viktorja Frankla.

ŽIVLJENJE NI NEKAJ, AMPAK PRILOŽNOST ZA NEKAJ (Viktor Frankl)

Človek si nenehno zastavlja vprašanja o sebi, svojem življenju, svojem bivanju, svojih odločitvah, o smislu vsega, kar počne in za kar se odloča. Tega se je globoko zavedal tudi dunajski  psihiater Viktor E. Frankl, ki je na podlagi soočenja s filozofskimi in antropološkimi tokovi iz začetka in prve polovice 20. stoletja ugotovil, da je ključno vprašanje, na katerem stoji in pade človekova eksistenca, prav vprašanje smisla. Darovana mu je bila priložnost, da je svoja teoretična razmišljanja na krut in tragičen način preizkusil tudi v svojem življenju. Oboje skupaj, tako znanstven pristop kot njegovo lastno izkustvo (ter izkustvo tolikih drugih sotrpinov v nacističnih koncentracijskih taboriščih II. svetovne vojne), sta botrovala k razvoju logoterapije, edinstvenega pristopa v psihoterapevtski obravnavi človeka.

Na ŠOLI LOGOTERAPIJE IN EKSISTENCIALNE ANALIZE 2 bomo nadgradili teoretičnima izhodišča logoterapije in jo preko izkustva bivanja v skupnosti tudi praktično udejanjali. Program je zasnovan večplastno, skupne dneve bomo preživeli v študiju, ustvarjalnosti, pohodih, druženju, zabavi, ter odkrivanju kulturnih, naravnih in zgodovinskih lepot vidovskih hribov.

Ponovno bomo bivali bomo v čudovito prenovljeni 200 let stari Hiši na Purgi.

ZA KOGA?

Šola logoterapije in eksistencialne analize je namenjena vsem, ki so se že udeležili Poletne šole logoterapije in eksistencialne analize.

PROGRAM POLETNE ŠOLE

 • Razumevanje duhovne dimenzije človeka.

 • Koncept samouresničenja in samopreseganja.

 • Soočanje z izgubami v življenju.

 • Praktične vaje, delo v skupinah, analiza primerov.

Želim pridobiti dragocena in učinkovita teoretična in praktična znanja s področja logoterapije in eksistencialne analize.

VODITELJ POLETNE ŠOLE


Mag. Martin LISEC

Poletno šolo bo vodil psihoterapevt logoterapevt mag. Martin Lisec. Specialistični študij logoterapije je leta 2015 zaključil pri dr. Cvijeti  Pahljni. Izvaja individualno in partnersko psihoterapijo, od leta 2013 deluje tudi v zaporu na Igu. O logoterapiji predava učiteljem, direktorjem, svetovalnim delavcem in drugi zainteresirani javnosti. Je avtor več člankov o logoterapiji.


VAŠA INVESTICIJA IN DRUGE INFORMACIJE

Investicija 199 €  vključuje:

  • udeležbo na programu Šola logoterapije in eksistencialne analize 2,
  • učna in delovna gradiva,
  • potrdilo o udeležbi na programu Šola logoterapije in eksistencialne analize 2,
  • polni penzion in nastanitev v Hiši na Purgi,
  • vse družabne, kulturne in rekreativne vsebine,
  • druga drobna presenečanja.

Število udeležencev je omejeno (9).

Za bivanje v Hiši na Purgi lahko unovčite tudi turistični bon v višini 70 € (2x nočitev z zajtrkom). V primeru, da boste bon koristili, napišite to ob prijavi, v tem primeru znaša vaš prispevek 129 €. Obrazec za koriščenje bona boste izpolnili ob prihodu na Purgo. Turistična taksa znaša 1,25 € na dan in se plača posebej.

Oprema
S seboj prinesite:
 • primerna oblačila, tudi toplejša (pulover, bunda…) – vasica Sveti Vid se namreč nahaja na nadmorski višin 846 m,
 • primerno obutev in oblačila za sobotni pohod; zahtevnost bomo prilagodili zmožnostim udeležencev;
 • copate.

Nastanitev: v kmečki Hišo na Purgi so nam na voljo štiri spalnice: dve z dvema ležiščema ter po dve s štirimi ležišči. Po sobah se boste razporedili, kakor vam bo najbolj ustrezalo.

Share This Story, Choose Your Platform!