Inštitut stopinje | logoterapija, mediacija, izobraževanje in raziskovanje2024-04-09T10:39:23+02:00

AKTUALNI DOGODKI IN PREDAVANJA

Ne zamudite prihajajočih dogodkov in predavanj Inštituta Stopinje

NA OBRONKIH GORJANCEV (teambuilding)

29. januarja ob 09:00 - 31. decembra ob 17:00

JAVNO NASTOPANJE – jesen 2024

12. septembra ob 17:00 - 7. novembra ob 21:00

NE SPREGLEJTE PROGRAMOV INŠTITUTA STOPINJE!

Prijavite se na prejemanje informacij o programih, ki bodo obogatili vas in dragocene osebe vašega življenja.

ŠIRIMO VESELJE DO ŽIVLJENJA

Inštitut Stopinje širi s svojim raznovrstnim delovanjem veselje do življenja in pomaga posameznikom, družinam in kolektivom k bolj kakovostnemu preživljanju trenutkov vsakdanjosti

Psihoterapija

PSIHOTERAPIJA

S psihoterapijo dosežemo osebnostno rast in kvalitetnejše življenje, lahko pa nam koristi tudi pri razreševanju širokega spektra osebnih težav.

Treningi

TRENINGI, IZOBRAŽEVANJA

Inštitut Stopinje izvaja različna izobraževanja in treninge.

Osebnostna rast

OSEBNOSTNA RAST

Program vključuje osebno in skupinsko delo na telesni, duševni in duhovni ravni. Metode dela so različne.

Mediacija

MEDIACIJA

Mediacija je namenjena vsem, ki želijo rešiti konflikte na različnih področjih življenja ter ohranjati odnose s pomembnimi ljudmi našega življenja.

Poslovno svetovanje

POSLOVNO SVETOVANJE

Je namenjeno managerjem in drugim vodilnim v gospodarskih družbah, javnem sektorju, direktorjem nevladnih organizacij in drugi zainteresirani javnosti.

VTISI UDELEŽENCEV

Preberite si nekaj vtisov s strani udeležencev naših dogodkov, seminarjev, predavanj…

Lansko leto jeseni sem spoznala na seminarju, ki sem se ga udeležila v okviru službe, Martina. Bilo je v Rogaški Slatini, tema seminarja pa je bila uporaba mediacijskih tehnik. Skozi predavanje me je Martin navdušil. Prevzel me je tako z jasnim posredovanjem vsebine, njeno praktično uporabnostjo, kot s svojo globino, ki jo premore kot človek. V svojem predavanju Martin vzpostavi pristen stik s skupino in se odziva na želje, zahteve, potrebe skupine. Ne želi, da samo podaja snov, ampak ustvarja medsebojno plodno komunikacijo, v katero poleg širokega spektra znanja vnaša osebne izkušnje. Z zanimanjem prisluhne mnenjem in pogledom drugih. Klub vsemu svojemu znanju, izkušnjami, ostaja preprost in ne skriva svoje srčnosti. Nezanemarljivo dejstvo pa je tudi, da zna v svoja predavanja vnesti humor in sproščenost. Prav veselim se, da ga bom ponovno poslušala na kakšnem od njegovih številnih predavanj. (

Mateja Debeljak, univ. dipl.soc. delavka, modelatorka foruma Vrnite k sebi na portalu Med.Over.Net

Martin, na tvojem delavničnem seminarju z naslovom Križpotja in izzivi vzgoje mi je bilo super. Najbolj všeč mi je bila tvoja dinamičnost podajanja znanja in vsebine. Ustvaril si sproščeno vzdušje in z vložki, ki so nas nasmejali, poskrbel, da smo bili izjemno dovzetni za iskren vpogled v svoje navade v komunikaciji in tako postali odprti za implementacijo novega ter za iskanje rešitev. Pomembno mi je bilo, da si dal poudarek o osmišljanju naših namenov, delovanja, komunikacije in odnosov. Delavnični seminar priporočam tako staršem in starim staršem kot strokovnim delavcem, ki se pri svojem delu srečujejo z otroki in mladostniki

Anja Kurent, spec. sist. druž. psihoterapije

Martina sem imela priložnost spoznati na seminarju o smislu… smislu vsega, saj se je tema iz pedagoških okvirjev že v začetnih trenutkih razširila na življenje nasploh, predvsem mi je zelo neposredno nekajkrat postavil ogledalo s primeri iz življenja, ob katerih nisem mogla ostati tiho in ravnodušna. Ne vem, kakšno moč ima Martin v sebi, samo še sedaj se čudim sama sebi, kako brez cenzure sem povedala … o sebi – mnogo preveč… :).

Simona Mišič, Mag., prof.

Mag. Martin Lisec, psihoterapevt logoterapevt, mediator in trener mediatorjev, predavatelj, ustanovitelj in direktor Inštituta Stopinje, je 3. 11. 2017 na Osnovni šoli Franceta Bevka za strokovne delavce izvedel nadaljevanje seminarja Vzgoja za smisel, ki smo ga poslušali v preteklem šolskem letu in s katerim nam je preko Franklove logoterapije odprl nov pogled na vprašanje smisla človekovega življenja in temeljne človekove potrebe volje do smisla. Tokrat je za nas izvedel 8-urno izobraževanje z naslovom Ustvarjalno sobivanje s konfliktom.

Kot pedagogi smo neprestano postavljeni pred številna vprašanja: kaj je naša temeljna naloga, kako vzgajati in kako vzpostavljati komunikacijo, ki ne bo vodila v konfliktne situacije. Martin Lisec na vprašanja odgovarja tako, da slušatelje popelje tako skozi teoretičen kot tudi lasten proces ustvarjanja medosebnih odnosov, komunikacije in konfliktov. Njegova izobraževanja nas ves čas nagovarjajo k lastnemu opolnomočenju, ki temelji na samospoštovanju, svobodi, sprejemanju odločitev in osebnostni rasti.

Ponovno poudarjam, da je Martin Lisec izjemen predavatelj, ki s svojo strokovnostjo, izjemnimi govorniškimi sposobnostmi ter človeško toplino pri poslušalcih vzbuja zaupanje, predvsem pa jih spodbuja k odkritemu premišljevanju o sebi v smislu samouresničevanja in samopreseganja ter o drugih skozi komunikacijo z njimi in delovanjem za njih. Njegova pozitivna naravnanost je na učitelje delovala blagodejno, tehtne besede pa so pustile globok pečat.

Martin Lisec je oseba in predavatelj, ki ga naš strokovni kolektiv še želi poslušati, njegovo predavanje pa bomo z veseljem ponudili tudi staršem.

Barbara Kampjut, mag. Barbara Kampjut, ravnateljica OŠ Franceta Bevka Ljubljana

SODELAVCI

Spoznajte ekipo naših izurjenih strokovnjakov

Martin Lisec

MARTIN LISEC

Voditelj izobraževanj

Alenka Vujkovac

ALENKA VUJKOVAC

Strokovna sodelovka

Go to Top