Loading Dogodki

ČAS ZA TIŠINO, ČAS ZA SMISEL

DIH je življenje.

(V)DIH je pot, ki v nas ohranja življenje.

na(V)DIH je naboj duhovnega v človeku, ki mu daje krila in moč!

Logoterapevtski program v okviru Šole za psihofizično in duhovno odličnost na(V)DIH na Purgi se vas bo dotaknil! V globini vaše biti in vašega srca bo (ponovno) obudil hvaležnost za vse, kar ste ustvarili, prigarali, tudi hvaležnost za vse, kar vam je bilo v življenju podarjenega. Začutili boste veselje do življenja. Doživeli boste sebe v vseh resničnostih svoje biti: v telesni, duševni, socialni, razvojni in duhovni dimenziji.

Hiša na Purgi bo gostila na(V)DIH skozi štiri letne čase. Vzemite si čas za vse štiri letne čase! Žlahtneli bomo ob naslednjih tema:

 • (pomlad) na(V)DIH na Purgi: BRSTENJE
 • (poletje) na(V)DIH na Purgi: LJUBEZEN
 • (jesen) na(V)DIH na Purgi: SADOVI
 • (zima) na(V)DIH na Purgi: ZORENJE

»Kolikokrat nam šele ruševine omogočijo prost pogled na nebo,« je zapisal Viktor Frankl.

Pred Hišo na Purgi v poletnih nočeh zvezde žarijo močno, jasno in prijetno.

na(V)DIH NA PRUGI VAS BO OBOGATIL!

Kaj boste pridobili, če se udeležite programa? S program na(V)DIH NA PURGI vam podarjamo:

 • nekaj dni notranjega in zunanjega miru, časa zase in priložnosti za osebni razvoj in delo na sebi sredi čudovitega podeželja v srcu Notranjske,
 • priložnost, da date svojemu življenju novo kakovost,
 • pomoč pri sprejemanju pomembnih življenjskih odločitev,
 • oporo, če se preživljate zahtevna in težka obdobja v svojem življenju,
 • možnost, da v sebi ponovno obudite obudite iskro veselja do življenja,
 • doživetje lahkotnosti in sproščenosti na telesni, duševni in duhovni ravni,
 • slišanost in možnost pogovora s psihoterapevtom.

PROGRAM na(V)DIHa NA PURGI

Prvi dan: Odmik – dejanje ljubezni do sebe

Odmik iz vsakdanjosti nam omogoča, da pogledamo na svoje življenje z drugačnega zornega kota.

Drugi dan: Ljubezen in sanje

Izkušnja ljubezni … Kaj je pravzaprav ljubezen? Čustvo? Občutje? Sanje?

Morda odločitev?

Tretji dan: Ljubezen in odpuščanje

“Ko sem vstopil ven skozi glavna vrata zapora na svobodo, sem vedel, da če ne bom pustil svoje grenkobe in jeze za sabo, bom za vedno ostal v zaporu.” (Nelson Mandela)

“Trpljenje, tudi krivda, ima smisel, če ti postaneš drugačen.” (Viktor Frankl)

Četrti dan: Ljubezen in vsakdanjost

“Če hočemo zgraditi most od človeka do človeka, – in to velja tudi za most med spoznanjem in razumevanjem -, morajo biti mostišča srca, ne glave.” (Viktor Frankl)

5 RAZLOGOV ZA!

 1. V varnem okolju boste posvetili čas sebi in razmisleku, kako naprej.
 2. V skupini boste lahko odkrili, da si tudi številni drugi prizadevajo za dobro oziroma da v stiski niste sami.
 3. Usmerili se boste na pot odkrivanja novih možnosti in razsežnosti svojega življenja.
 4. Imeli boste možnost individualnega psihoterapevtskega oziroma svetovalnega pogovora.
 5. Vzeli si boste čas zase, predihali in razmigali svoje telo, napolnili svojo dušo z radostjo in veseljem.

PROGRAM IN ISKRE NAVDIHA

Bivanje V Hiši na Purgi pri Svetem Vidu nad Cerknico bo odraz vsakdanjega življenja. Za  vse nujno, za vse pomembno in za vse dragoceno bo dovolj časa. Imeli bomo predavanja, čas bo za osebno delo v tišini, za vaje čuječnosti, za meditacijo, za pogovor v skupini, za osebni pogovor s terapevtom. Čas bomo namenili jutranjemu razgibavanju in jutranji meditaciji. Večeri bodo namenjeni družabnosti, sproščenosti, razvedrilu in pogovorom. Doživeli se bomo v vsej svoji polnosti – v svoji telesni, duševni in duhovni razsežnosti.

Delo na sebi boste tisti, ki si boste želeli in ki se vam bo zdelo smiselno, prepletli z izleti, sprehodi in spoznavanjem  naravnih in kulturnih zanimivosti Vidovskih hribov, ob čemer bo dobro poskrbljeno tudi za raziskovanje kulinarike in razvajanje brbončic. Na posestvu destilerije Bahne se bomo – ob degustaciji raznovrstnih naravnih pijač –  lahko preizkusili v starodavni spretnosti streljanja s fračo. Ogledali si bomo ruševine bližnjega gradu in se podali na grič, kjer je domnevno živel sam Martin Krpan. V premeru nekaj kilometrov imamo možnost obiskati tri znana jezera (Cerkniško, Bloško, Rakiško) in se podati v sotesko reke Iške in potoka Zala, ki očarata s slapovi, tolmuni in naravnimi bazeni, v katerih se bomo v vročem poletju lahko tudi prijetno ohladili. Neokrnjena narava Vidovskih hribov ponuja možnost številnih pohodov, sprehodov, kjer se bomo naužili miru in simfonije narave, se potopili  v tih razmislek ter obenem ustvarili zabavna in prijetna druženja.

Priložnost bo tudi za pogovor med seboj, pogovor v skupini in pogovor s psihoterapevtom.

HIŠA NA PURGI

Vrata nam bo odprla Kmečka hiša na Purgi. Hiša stoji v jedru gručaste vasi Sveti Vid, v neposredni bližini župnijske cerkve. Na portalu hiše je vklesana letnica 1887, a se domneva, da je stavbna zasnova hiše veliko starejša. Stavba je zaradi v celoti ohranjene arhitekturno značilne oblike osrednjeslovenskega tipa tudi redek primer pričevalnosti o nekdanjem življenju premožnega notranjskega kmeta. Hiša je v celoti obnovljena, moderno opremljena in namenjena izključno ljudem kulturnim programom in programom za osebnostno rast

Udeleženci bodo nastanjeni v večposteljnih sobah (dve, tri, štiri ležišča), kopalnice in sanitarije so skupne. Poleg osebnih stvari za tri dni bivanja (na nadmorski višini 844 m) imejte s seboj oblačila ter obutev za šport (telovadba, pohodništvo). Ne pozabite na topla oblačila in oblačila za dež.

Parkirno mesto je zagotovljeno.

Z VAMI BODO …

Mag. Martin LISEC

je logoterapevt, mediator, urednik in predavatelj. Po osnovni izobrazbi je teolog. Je ustanovitelj in direktor Inštituta Stopinje ter strokovni vodja vseh programov Inštituta Stopinje. Svojemu poslanstvu je predan kot psihoterapevt, predavatelj, voditelj programov za osebno rast, life coach in osebni svetovalec v podjetjih in javnih ustanovah. Je neposreden, preprost, vesel. Temeljne življenjske izkušnje podaja na preprost, sproščen, učinkovit in udeležencem prijazen način s ciljem, da se nove izkušnje in nova znanja čim bolj učinkovito uporabijo v vsakdanjem življenju. Na različne načine dela z ljudmi že šestindvajset let, zadnjih osem let tudi kot logoterapevt.


Katja ŠIVE

je leta 2016 magistrirala iz arhitekture in danes deluje kot samostojna ustvarjalka na širokem polju oblikovanja in umetniškega ustvarjanja.  Je ena izmed snovalcev kreativnega dogajanja v Hiši na Purgi, ki v svojem poslanstvu odpira vrata veselju, kulturi in umetnosti v Vidovskih kribih. Katja se je v življenju ukvarjala s filmom, gledališčem, glasbo in arhitekturo ter se danes posveča tudi raziskovanju estetike, grafiki, risanju in slikarstvu.  Je so-snovalka programa »na(V)DIH na Purgi«, kjer bo soustvarjala družabno-kulturni del vsebine in skrbela, da bomo z njeno pomočjo našli številne skrite kotičke, ki jih skriva navdihujoča narava v Vidovskih hribih.


Rezultat iskanja slik za ana kominkaAna KOMINKA 

je avtorica knjige Iskanje srca v tujini. Ustanoviteljica in direktorica Zavoda Sena plus, svetovanje in podpora, mentorica in voditeljica pogovornih skupin za krepitev duševnega zdravja in zdravega načina življenja. Prostovoljka Medgeneracijskega društva Ribnica in prostovoljka na Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje,  aktivistka za pravice otrok za varno okolje brez nasilja in podpora vsem žrtvam nasilnih dejanj. Ženska, ki izžareva energijo življenja in prisega na kakovostne ter ljubeče medčloveške odnose. Motivatorka dobrega počutja. Samozavestno, z nasmehom k uresničitvi ciljev.

PRIJAVA, PRISPEVEK

Investicija znaša 345 € in vključuje:

 • udeležbo na programu,
 • gradiva, delovne liste, mapo, pisala,
 • udeležbo na vseh organiziranih dogodkih v okviru programa,
 • stroške bivanja in nastanitve v starodavni Hiši na Purgi (vključno s posteljnino in brisačami),
 • odlično domačo hrano lokalnega izvora,
 • dogodke presenečenja.

Rok za prijavo: 6. 7. 2018. Prijave zbiramo do zapolnitve mest. Število mest je omejeno (10).

POPUST: ekskluzivna cena za prijave do 6. 7. 2018 samo 289 €!

PRIJAVI SE SEDAJ!